NYESTE
Født:
1960, Holland

Eric Heuvel

Han er bedst kendt for serien “January Jones” samt de lærende tegneserier og graphic novels om 2.verdenskrig. Han arbejdede tidligere ved tolden før han i 1997 begyndte at tegne på fuldtid. Hans første tegneserier blev tegnet i 1980’erne, hvor han tegnede “SF-Terra” samt mindre bidrag til fanblade. “January Jones” (dansk: Eventyrsken January Jones) blev hans debut og denne udkom i 1986. Den handlede om en kvindelig pilot tilbage i 1930’erne og han tegnede medens Martin Lodewijk skrev teksten.

Desuden har han arbejdet på at formidle tv-komedien “Toen was geluk nog heel gewoon” til en tegneserie. Flere af hans tegneserier er blevet publiceret i blade og han havde en stribe i Algemeen Dagblad i en tid. Fra 2001 til 2003 tog han uddannelse som historielærer og har siden hen lavet tegneserier i samarbejde med Anne Frank Foundation, og den første hed “De Ontdekking” (Dansk: En Familiehemmelighed), som fik stor opmærksomhed fra medierne.

I 2007 udkom “De Zoetktocht” (engelsk: The Search), der også handlede om 2.verdenskrig og her især Holocaust. Han har arbejdet med flere små projekter, som er henvendt til skolesystemet og hans tegneserier er typisk komiske. Hans seneste værk er “Carbeau, Barones og Bolides”, som sodem 2014 har været udgivet i Eppo.

Kilde: Lambiek.net

Bibliografi

2011  En familiehemmelighed (graphic novel)

 

En familiehemmelighed Af Eric Heuvel

af Ann-Kristined. 21. juni 2014
Hvad skete der i Holland under 2.verdenskrig og hvordan var det at leve i en familie som var splittet mellem den nazistiske ideologi og den ikke-nazistiske? Eric Heuvel, som selv er hollænder, har i samarbejde med Modstandsmuseet Friesland og Anne Frank huset skrevet denne bog og selvom det er en ganske kort fortælling på kun […]