NYESTE
Født:
England
Fotograf:
Jill Furmanovsky

Douglas Adams

Født i Cambridge, England og han levede ved sin død i Santa Barbara, Californien, USA.

Han blev uddannet på St. John’s College i Cambridge hvor hun havde en bachelor i Engelsk Litteratur (senere en MA – kandidat). Hans bedst kendte serie “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” startede som et radioshow på BBC radio 4, og begyndte tilbage i 1978. Siden da er det både blevet til bøger, film, tv-serie, computerspil samt teateropsætninger.

Bogen var på sin tid en kæmpe succes og i 1984 modtog Adams den såkaldte “Golden Pan” pris og blev den yngste modtager. Udover serien om blafferen udgav han en serie om Dirk Gently, og han skrev senere “The Deeper Meaning of Liff” sammen med John Lloyd. En af hans egne favoritter var “Last Chance to See”, som blev skrevet sammen med zoologen Mark Carwardine i 1990, som handler om sjældne dyrearter. Hans bøger har været solgt i over 15 millioner eksemplaeer i hhv. England, USA og Australien. Derudover var han meget teknisk anlagt og var med til at skabe computerspil i 1990’erne. Hans død kom meget chokerende – han døde i 2001 af et hjertestop i en alder af 49 år.

Kilde: douglasdams.com

Bibliografi

1979  Håndbog for vakse galakse-blaffere

1980  Den sidste restaurant i universet

1982 Livet, universet og alt det dér

1984  Farvel – og tak for fisk

1987  Dirk Gentlys holistiske detektivbureau

1988  Sjælens lange mørke te-pause

1990  The Deeper Meaning of Liff*

1992  Mostly Harmless*

1994  The Illustrated Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (illustreret)*

1996  Den komplette guide til galaksen (samlet udg.)

2001  The Dirk Gently omnibus (samlet udg.)*

2002  The Salmon of Doubt – Hitchhiking the Galaxy One Last Time*

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Den komplette guide til galaksen af Douglas Adams

af peped. 30. maj 2015
Denne moderne kultklassiker har lige så meget fokus som en karrusseltur i et spejlkabinet med en diskokugle på hovedet. Humoren og det absurde er drivkraften i Douglas Adams livsværk, og det er netop det underholdende groteske, han var elsket for, men det er der ikke nødvendigvis kommet en særlig god bog ud af. Hovedpersonen Arthur […]