NYESTE
Født:
1930, Nigeria
Fotograf:
Stuart C. Shapiro

Chinua Achebe

Albert Chinualumogu Achebe er født i Ogidi i Nigeria og boede i Boston, da han døde (2013)

Achebe er en af de mest indflydelsesrige afrikanske forfattere. Han studerede engelsk på universitetet i Ibadan og arbejdede et stykke tid inden for radioens verden. Han skriver udelukkende på engelsk og betragtes som en utilsløret politisk forfatter. Hans debut udkom i 1958 og navnet på denne var “Things Fall Apart” (dansk: Alt falder fra hinanden).

Denne blev en stor succes og er i dag oversat til 40 sprog. I 1970’erne forsøgte han at få Europa og USA til at hjælpe borgerkrigens ofre. Han har boet i USA i flere omgange og var fra 2009 professor ved Brown University. Hans værk “Anthills of the Savanna”, som blev udgivet i 1987, var derudover nomineret til Man Booker prisen.

Kilde: Gads Udenlandske Forfatter Leksikon

Bibliografi

1958  Trives ej længere her

 

Trives ej længere her af Chinua Achebe

af Marit Haugaardd. 3. juni 2013
Da Nigerias store forfatter, Chinua Achebe døde for ikke så lang tid siden, besluttede jeg at læse ‘Trives ej længere her’ og blev hurtigt opslugt af den. I tiden før Nigerias uafhængighed (1960) finansierer stammerådet den unge Obi Okonkwos uddannelse i England. Helst skulle han jo læse jura, men han vil hellere læse engelsk litteratur, […]