NYESTE
Født:
1958, Sverige

Anna Jansson

Svensk sygeplejeske og forfatter.

Hun er en af Sveriges mest populære krimiforfattere. Bøgerne om kriminalinspektør Maria Wern er solgt i 3 mio. eksemplarer og oversat til 15 sprog.

Kriminalromanerne har desuden fået enorm succes som tv-serie i Skandinavien og en række andre europæiske lande.

Arbejder deltids på Örebro, Hospital. Mor til tre. Bor i Vintrosa.

Læs mere her.

Bibliografi

2000  Stum sidder guden

2003  Alle de stille døde

2007  Fremmed fugl

2009 Først når giveren er død

2010  Vildført

2011 Alkymistens evige ild

2012 Da skønheden kom til Bro

2013 Dans på glødende kul

2014 Skyggebarn

2014  Skæbnegudinden fra salon D’amour

2015 Alle kan se dig

2016 Rædslens fanger

2019  Datter savnet

 

Datter savnet af Anna Jansson

af Vibeke Holm Andersend. 20. februar 2021
Siden Kristoffer Barks 20-årige datter Vera forsvandt på sin polterabend for 5 år siden, har han ledt efter hende. Ledt efter spor. Travet rundt om søen, hvor hun forsvandt. For 2 år siden forsvandt endnu en ung kvinde, Camilla. Da et lig, formentlig liget af Camilla, dukker op på søens bred, får Kristoffer overbevist sin […]

Skæbnegudinden fra Salon d’Amour af Anna Jansson

af Line Holm Andersend. 10. april 2016
Angelika Lagermark er frisør i en lille svensk by, i Salon d’Amour. Hun er ikke bare frisør, men også matchmaker – Hvilket det dog kun er assistenten Ricky der ved. Når en kunde træder ind i butikken er det en af de største prioriteter at afgøre om kunden er single, og i så fald, om […]

Stum sidder guden af Anna Jansson

af Lars Brix Nielsend. 30. november 2011
I flere omgange har DR1 vist filmene om kriminalinspektør Maria Wern fra politiet på Gotland. Når man har set den ekstremt kønne og alsidige skuespillerinde Eva Röse i rollen, vil det uvilkårligt være hende, der dukker op på nethinden under læsningen af bøgerne. Eva Röse er således for Anna Janssons bøger om Maria Wern hvad […]