0 kommentarer

Wonderland af Bo Nygaard Larsen

af d. 11. december 2003
Info
 
Sideantal

183

Udgivet

2003

ISBN

87-988636-2-2

 

Larsens “Wonderland” er et forfriskende pust i digt- og novelleindustrien. Det er pop-prosa, der er lige til at forstå.

Bogen indeholder både digte og noveller, og som sådan er “Wonderland” nem at gå til, men også lidt for let skrevet. Den poppede underholdning er ganske vist i tråd med flere af de amerikansk inspirerede fortællinger, men pointer og punchlines er lige lovlig forudsigelige.

Med det sagt er “Wonderland” også behageligt provokerende. Der er flere tekster om dobbeltmoral og ligegyldighed. Om skyldfølelse og arrogance. Selv om det måske er letkøbte point, scorer Bo Nygaard Larsen indtil flere mål i kampen:

“Jeg er selv maler, fortsætter hun på denne anmassende måde, der er så udbredt blandt amerikanere. Det handler ikke om næsten, men om én selv. Se mig, hør mig, se mig igen, hør mig igen. Hvorfor fanden kan de ikke vente på, at de blive spurgt? Er de bange for, at deres samtalepartner er så dårligt opdraget, at han giver damn i dem? Havde hun ventet to minutter, havde jeg gerne spurgt til hendes levebrød, hendes fritidsinteresser, hendes afføringsmønster.”

Bogen er desuden smukt illustreret med fotos af Ulrik Jantzen og Martin Munch. Det øger værdien af det lille eventyrland.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter