0 kommentarer

Uden for festen af Bjarne Kim Pedersen

af d. 29. juni 2016
Info
 
Sideantal

119

Udgivet

2012

ISBN

978-87-92625-48-9

Udgave

1. udgave 3. oplag

 

Her er en bog for unge, især for unge drenge. Den handler om druk og stoffer. Venskaber og biluheld. Den giver et godt billede af ungdomslivet og hvad det vil sige at skulle lære at stå på egne ben. Om man nu husker på, at ikke alle er lige gode venner for en, og at der næsten altid er en pige, man gerne vil lidt mere end være venner med.

Den er en fortsættelse til “Bøllevinger” og selv om den godt kan læses for sig selv, så får man mest ud af den, hvis man har læst den første bog.

Vi møder Jens som er lun på Line. Han tør dog ikke spørge hende direkte, om hun også kan lide ham. Men han skal hjælpe til med en fastelavnsfest og her håber han at få en mulighed for at komme tæt på hende.

Der dukker nogen unge op til festen, som ikke får lov at komme ind. De er påvirkede, ikke kun af alkohol men også af hash og der bliver en masse ballade, især med den ene som nægter at gå hjem. Politiet bliver tilkaldt.

Nogen forældre, fædre, vil tage sagen i egen hånd og lære de unge hvordan man opfører sig, men er det nu også en god ide? Eller opildner det bare til endnu mere konflikt?

Jens er desuden blevet træt af sin knallert og vil nu skifte den ud med en cykel. Og han satser på at få lokket sin far til at købe knallerten, for så kan hans far blive medlem af en Puck klub. Om han får sin cykel må kommende læsere selv finde ud af.

Bogen er humoristisk, barsk og tankevækkende og man er ikke i tvivl om, at den vil egne sig godt også til at skabe debat blandt unge i ungdomsforeninger, skoler mm. Den er meget relevant i forhold til ungdomskulturen i dag, og voksne kan ved at læse den også få et ret godt indblik i, hvad der rører sig hos de unge.

En bog der sagtens kan anbefales, men som klart er bedst, hvis man lige læser bogen “Bøllevinger” der kom først!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter