0 kommentarer

The wee free men af Terry Pratchett

af d. 7. oktober 2011
Info
 
Sideantal

318

Udgivet

2003

ISBN

0-552-54905-3

Originaltitel

The wee free men

 

Vi starter fortællingen med Miss Ticks, en heks der fornemmer en forstyrrelse ved kalklandets grænser. Hun kan ikke selv tage sig af forstyrrelsen, for det ville være at gå uindbudt ind over en anden heks’ territorium, men da hun bestemmer sig for at se nærmere på tingene og opdager at heksen kun er en lille pige, tager hun til kalklandet for at lære fra sig. Hendes egne evner duer ikke på kalk, men små piger skal jo lære, hvad en heks er fra en anden heks. Og i kalklandet møder hun så den lille heks Tiffany.

Tiffany er en lille pige på 9 år, som bor på en gård i kalklandet. Hendes bedstemor døde for 2 år siden, hendes forældre har fået en lille dreng, Wentworth, som de forkæler og Tiffany er anderledes end alle andre.

Tiffany er en heks som hendes bedstemor var før hende, og nu er det hende der skal forsvare kalklandet. Den onde dronning er på vej ind i kalklandet, gennem sprækker og revner sniger hun sine mareridt ind, og en dag tager hun Wentworth.

Tiffany kan egentlig ikke lide Wentworth, han er skravlet og vil hele tiden have slik, men han er HENDES bror, så hun tager efter ham. Hun får hjælp fra de små blå mænd som har bestemt sig for at følge hende, især hvis de kan slås, drikke og slås lidt mere undervejs.

Endnu engang vender Pratchett verden lidt rundt og skriver om hvad der sker, når verdener mødes og som altid skriver han skønt. Jeg skulle lige bruge lidt tid til at sætte mig ind i de små blå mænds dialekt – men efter det var gjort, nød jeg bogen fuldt ud. Det er en af hans børnebøger, men det betyder ikke at vi voksne ikke kan læse den med stor fornøjelse.

”The Wee Free Men” er oversat til dansk under titlen ”De små blå mænd”. Det er den første bog i en serie af 3 om Tiffany og de blå mænd.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter