0 kommentarer

The Lucky One af Nicholas Sparks

af d. 13. juli 2014
Info
 
Sideantal

336

Udgivet

2009

ISBN

978-0-446-57993-3

 

Hvordan finder vi den eneste ene og kan et fotografi give held til en, som ikke kender historien bag motivet? Nicholas Sparks har i denne romantiske historie forsøgt at vise, hvordan man som soldat ændrer sig i krig og hvordan livet kan være når man er tilbage i sit hjemland.

Logan Thibault er en ung soldat, som gør tjeneste i Irak, og dernede finder han et billede af en ung kvinde. Han rammes af held og undgår et angreb, hvilket hans ven Victor mener er på grund af dette billede. Han forsøger at finde dets ejermand, men det lykkedes desværre ikke. Da han kommer hjem til staterne, ved han ikke helt, hvad han skal foretage sig og han lover Victor at finde ud af, hvem kvinden på billedet er.

Den fraskilte Elizabeth er romanens anden hovedperson, og hun bor i North Carolina med sin søn Ben samt sin mor, med hvem hun ejer en hundepension. Hendes eksmand Clayton arbejder i samme by og hans synsvinkel følger vi også som læser. Sønnen er ikke så modig og sportslig som Clayton havde håbet på og han holder nøje øje med ekskonen. En dag kommer Logan til byen og han finder frem til Elizabeth ved at spørge på den lokale bar om hvem kvinden på hans billede er. Elizabeth ved dog ikke at han har billedet og han påtager sig et mindre job på hendes hundepension. Logan har stort kendskab til hunde og har selv medbragt en ved navn Zeus.

Men hvornår opdager Elizabeth den sande historie om Logan og det fotografi, som egentlig tilhørte hendes afdøde bror? Denne roman er virkelig godt skrevet og det er utrolig godt at Sparks viser historien fra flere sider. I starten kan det være en smule forvirrende, men man får hurtigt styr på hvem der er hvem og hvordan det hele hænger sammen.

Karaktererne i denne roman er meget troværdige og Elizabeths mor, som ellers bare er en mindre person, blev helt klart en af mine yndlingskarakterer. Hun siger blandt andet dette om Elizabeth, da de har en samtale, hvor alt bliver gentaget: “I think your mom has caterpillars in her ears. She keeps repeating everything I say like she can’t hear me.”

Alt i alt en rigtig skøn og letlæselig roman og derudover kan jeg bestemt anbefale at se filmen derefter, da den følger bogen utrolig godt og jeg kan bestemt anbefale Sparks’ romantiske forfatterskab, hvor der desværre ikke er mange som er oversat til dansk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter