0 kommentarer

Sol og måne af Hermann Hesse

af d. 14. juni 2010
Info
 
Sideantal

263

Udgivet

1972

ISBN

87-00-23701-9

Originaltitel

Narziss und Goldmund

 

“Sol og måne” er den tredje bog jeg har læst af Hesse og det var som i de to forrige tilfælde en kæmpe fornøjelse. Når man læser Hesse er det som at læse en blanding af poesi og filosofi. Dette er litteratur helt i top – fuld af visdom og et sprog der er smukt og bevægende. Hesse har en indsigt i mennesket som meget få har.

I denne roman møder vi de to unge, skønne mænd Guldmund og Narcis, der træffer hinanden i et munkekloster. Begge er sikre på, at deres liv tilhører Gud og at det er den vej de skal gå. Dog opdager Guldmund hurtigt, at noget andet trækker i ham, da han en nat lister sig ud i den nærliggende landsby. Guldmund vælger at forlade klosteret og oplever her en helt anden guddommelighed; nemlig kvinderne og de erotiske eventyr ham oplever med dem. Dog er alt ikke lutter lagkage og Guldmund gribes også af rædsel og smerte i mødet med livets store grundsten: kærlighed og død.

Samtalerne mellem Guldmund og Narcis er bestemt værd at læse flere gange. De belyser kunst, livet, religion, kærlighed mm. fra to vinkler, der i hvert fald gav mig noget at tænke over.

Der hersker ingen tvivl om hvor mange stjerner denne bog skal have. Læs den!

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter