0 kommentarer

Søstre på de Syv Have 4: Den kolde nøgle af Camilla Wandahl

af d. 7. februar 2014
Info
 
Sideantal

65

Udgivet

2013

ISBN

978-87-638-2918-2

Originaltitel

Søstre på de Syv Have 4: Den kolde nøgle

Udgave

1.udgave

 

Underholdende actionfyldt og letlæst eventyrserie for piger fra ca. 10 år om sørøvere, venskaber, magi og kærlighed.

Vana og Sam er tvillinger, men de er ikke vokset op sammen. Vana er opvokset på et slot, men da hun fejrer sin 15 års fødselsdag med pomp og pragt, får hun at vide, at fyrsten slet ikke er hendes far. Vana flygter og ender i armene på en flok sørøvere og sin ukendte tvillingsøster, Sam.

Efter lidt gnidninger slår de to søstre sig sammen for at finde deres mor sammen med Sams ven og kaptajn på “Den gyldne rose”, den unge Maki, som Vana er forelsket i. Først skal de finde skattekortet, der kan lede dem til Griffens skat, hvor Den Kolde Nøgle befinder sig. Den viser alle porte i verden og kan hjælpe dem med at finde moren. Men sørøverorganisationen, Den Sorte Vinge, er også på jagt efter Griffens Skat, og de jagter ubønhørligt pigerne.

Ved bind fires begyndelse er Sam og prins Zako blevet fanget af Den Sorte Vinge, og det er lykkedes kaptajn Bako at få fingre i Sams halvdel af smykket, der kan hjælpe til at finde Griffens skat. Men Sam giver ikke op, og med lidt hjælp fra Vana og Maki lykkes det dem at flygte med både smykke og skattekort. De finder også Griffen, men her opstår et nyt problem, og de to piger må atter bevise deres værd.

Serien på i alt 6 bind foregår i en fantasyverden, hvor der findes konger, fyrster, sørøvere og troldmænd, og selvom kongen har forbudt trolddom og hekseri, findes det stadigvæk. Sam og Vana er piger med ben i næsen, som kæmper med sværd og slås på lige fod med mændene.

Camilla Wandahl bruger skiftevis Vana og Sam som fortæller, og selvom sproget er letlæst, er her masser af spænding. Historien er flot illustreret af tegnerne Jesper Ejsing og Christian Guldager, der virkelig har formået at fange sørøverstemningen.

Jeg vil klart anbefale at læse serien fra start af, da det ellers kan være vanskeligt at følge med.

Wandahl har primært skrevet pigebøger, bl.a. den populære serie “Veninder for altid”.

Indtil videre er der i serien Søstre på De Syv Have udkommet:

Bind 1: Den sorte vinge
Bind 2: Den magiske storm
Bind 3: Den røde slange
Bind 4: Den kolde nøgle
Bind 5: Det lilla monster

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter