0 kommentarer

Se, døden på dig venter… af Kirsten Holst

af d. 20. oktober 2015
Info
 
Sideantal

155

Udgivet

2001

ISBN

8779142982

Udgave

Særudgave til Familie Journalen

 

Jeg var kommet til at tage en lidt for ‘tung’ slægtsroman med i sommerhus og måtte ty til husets bogreol. Her fandt jeg et par spændingsromaner af Kirsten Holst, selvom de nu nok nærmere skal karakteriseres som krimier. Jeg kendte ikke noget til forfatteren men kan se, at hun har skrevet 12 bøger i serien om Kriminalkommissær Høyer, og jeg ramte vist ca. midt i med nr. 7.

Kommissær Høyer har ‘Indianeren’ til afhøring. Han er et kendt listetyv, som egentlig havde trukket sig tilbage, så det var til politiets store overraskelse, at han lod sig tage på fersk gerning under et indbrud. Men var det nu et indbrud? Efter grundlovsforhøret bliver ‘Indianeren’ myrdet, og så må de herrer Høyer og Therkelsen i gang med opklaringsarbejdet.

Det bliver ikke sidste gang, at jeg læser en krimi af Kirsten Holst. Plottet var ganske fint og enkelt og de forskellige kriminalfolk er nogle herlige typer. Det kan man også mærke på den noget løs­slupne omgangstone de har med hinanden, det kunne godt virke lidt malplaceret ind imellem. Bogen var hurtig læst, både fordi den ikke var særlig lang, men også fordi den var spændende byg­get op. Kirsten Holst holder sig Gud ske lov langt fra at fortælle stolpe op og stolpe ned om hoved­personernes privatliv, det kunne nutidens krimiforfattere lære en del af. Med enkle oplysninger får vi hurtigt afklaret, at Høyer bor alene med konen og Therkelsen har nogle teenageunger, der spiller høj musik. Samtidig var det herligt at læse en krimi fra 1984, hvor opklaringsarbejdet er fri for com­putere og internet. Man må simpelthen vente på at et vigtigt vidne kommer hjem fra ferie, og bruge kort og telefonbøger til at orientere sig med. Det er dejligt med lidt old school, lige som et sted i bogen hvor en kvinde bliver beskrevet som en mejerske, mest pga. en kedeldragt personen havde på. Et sjovt gammelt udtryk at bruge, og undertegnede måtte selvfølgelige bruge internettet til at finde ud af, hvad en mejerske er…

Jeg var godt underholdt og vil glæde mig til at se, om stilen holder serien igennem.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter