0 kommentarer

Pussyland Express af Henrik List

af d. 4. maj 2016
Info
 
Sideantal

104

Udgivet

2016

ISBN

978-87-716-038-5

Udgave

1. udgave

 

Fordommene stod i kø, da jeg kastede mig over “Pussyland Express”, spritny graphic novel forfattet af tidligere kulturjournalist på Berlingske, Henrik List.

For mig har List altid stået som en klam platugle, der udnyttede sin position til at møve sig ind i de lumre miljøer for at score gratis peeps på pigernes patter. Manden har i dén grad væltet sig i sølet – og fået en karriere ud af det.

Og de tre tegnere? Hrmpf. Skal det være sensuelt og pirrende, skal det da være Milo Manaras forfinede streg, ikk?

Men fordomme hører som bekendt til oppe det dér særlige sted, hvor solen aldrig skinner. Undskyld, List, du er faktisk en ret cool gonzo-skriveneger, sådan helt Bukowski’sh i den tilsølede stil og klart federe end en vis M. Sabroe.

Hver af de tre noveller indledes med et fyldigt uddrag fra Lists oprindelige bogtekster, og det er et glimrende afsæt til at forstå tegnernes mere udsyrede fortolkninger.

Allerbedst fungerer det i “Pussyland”, tegnet af Jørgen Mosdal. Lists alter ego er her på bryllupsrejse i New York, men sniger sig søvnløs ud i det store æbles dunkende kødmarked og ramler ind en juicy sort mama. Mosdal leverer en indlevet skildring af en svedig ung danskers møde med en benhård, men også sanseligt dragende metropol.

Sammenlignet med de to følgende historier vinder “Pussyland” klart qua sin stramme intensitet, fordi Mosdal zoomer ind på nogle få timer i et afgrænset miljø.

I “Mig og Mickey” besøger vores helt Miami og er et kussehår fra at slå en sludder af med selveste Mickey Rourke, mut og mørbanket efter en andenrangs boksekamp. Den unge dansker møder også nogle typer fra transmiljøet, et par seje cubanske dj’s og en ægte gangster, der byder på hårdtslående coke i sirlige streger. Stilsikkert tegnet af Pedro Lopez, men der sker simpelt hen for meget på for få sider. Nerven mangler.

Præcis samme indvending gælder “76 lande og 17 moteller” tegnet i bedste Crumb-stil af Jørgen Bitsch. Den navnløse dansker stopper ved et snasket motel i en gudsforladt flække på den legendariske Route 66. Her møder han en fed inder, der vil betale dyrt for at få sine pølsefingre i en dansk chick, og senere får han besøg på værelset af en alt for ung lillepige, der tisser for åben dør og er rundhåndet med blowjobs.

“Pussyland Express” har absolut noget for husarerne, men som sagt vil der være mere at hente i den afdeling hos en Milo Manara. Den flotte udgivelse skal nydes især for Henrik Lists svedigt-liderlige tekstbidder, som i sig selv er mere end en anelse tegneserieagtige.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter