0 kommentarer

Noahs ark Af Cecilie Lolk Hjort

af d. 4. juli 2011
Info
 
Sideantal

68

Udgivet

2010

ISBN

978-87-991979-4-1

 

På trods af at dette ikke er nogen stor bog hvad angår mængden af tekst, så er det ikke en hurtig læst lille sag. Tværtimod hvert enkelt lille tekststykke har en dybde og en inspiration til læseren, så man ikke bare fare videre til næste side, men stopper op og reflektere over det skrevne ord. Ja, nogle gange har jeg måtte vende tilbage til allerede passerede tekster og læse dem igen, for atter at fordybe mig i dem.
Bogen er opdelt i tre grupperinger arterne, menneskene og tingene hver i sær iagttaget og beskrevet ud fra lidt skæve vinkler, i forhold til vores normale opfattelser af hvordan ting hænger sammen.
Et eksempel er ukrudt, om det kan vi læse:
“Ukrudtet har ingen onde hensigter. Men en barnlig glæde suger det til sig af vandet og lyset og ser ikke, hvordan de andre planter skuler visnende hen mod det, før de dør af sult eller sygdomme, ukrudtet bærer med sig. Som midt på en blodig slagmark af jamrende, døende soldater står den frodige plante uskadt og forstår ikke, hvorfor den som den eneste er sund og lykkelig. Mennesket gør dog snart en ende på ukrudtets forvirring med et hårdt, behandsket greb om stænglen, der trods sin styrke dog ikke kan modstå et angreb fra højere magter.”
Næste gang jeg går i min have og ser på ukrudtet er det helt sikkert et andet billede og nogle andre tanker der fare gennem mit hoved, og det er det der gør denne lille encyklopædi så dejlig, den provokerer og skubber til vane tænkningen

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter