0 kommentarer

Midt i en klunketid eller Erindringer fra en begivenhedsrig barndom af Benjamin Jacobsen

af d. 26. januar 2009
Info
 
Sideantal

174

Udgivet

1969

 

“Midt i en klunketid” er en af de sjoveste bøger jeg har læst i lang tid – til gengæld også en af den slags bøger man ikke bliver klogere af, men virkelig godt underholdt.

Bogen foregår i København anno 1890´erne. Her møder vi familien Jacobsen i Kronprinsessegade: far, der er videnskabsmand, mor, der er hjemmegående, og børnene: Benjamin (bogens fortæller) og Viktor, Anna, Karl, Magda, Oskar og Emil. Sidst men ikke mindst skal vi huske bedstemoderen, der har som livsopgave at gøre livet surt for sin søn, faderen i familien.

Romanen handler om den brogede families hverdag – og det er en virkelig morsom hverdag: gæster, der modtages med tre taktfaste hurra-råb, Benjamin, der forsøger at sælge sin søster Magda til den hvide slavehandel i Nyhavn, familiens gæster, der tror børnene lider af hundegalskab og et af børnene, der laver julekonfekt ved at hælde overtrækschokolade over små stykker af sylte.

Selvom det er en opdigtet historie, selvom hændelserne er overdrevne og selvom det ikke er en bog man bliver klogere af at læse, så kan jeg ikke andet end at anbefale “Midt i en klunketid” på det varmeste på grund af underholdningsværdien og humoren i bogen. Man bliver underholdt fra start til slut når man læser denne bog, – derfor får bogen 4 store stjerner og et løfte fra min side om, at bogen vil blive genlæst flere gange i fremtiden.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter