0 kommentarer

Louises hus af Leif Panduro

af d. 5. september 2010
Info
 
Sideantal

104

Udgivet

1978

ISBN

87-01-34981-3

 

TV-spil fra 1977.
Den hjemmegående husmor Louise og hendes direktørmand Henry tilhører det velbjærgede borgerskab lidt nord for hovedstaden. Børnene er forlængst flyttet hjemmefra og Louise mangler indhold i sit liv. Da stykket starter er Louise lige vendt hjem efter et rekreationsophold i Spanien, som en følge af et voldsomt nervesammenbrud. Hun husker ikke hændelsesforløbet og møder temmelig meget modstand, når hun forsøger at finde svar. Louise føler, at hun har levet på en stor løgn og oplever ikke, at omgivelserne er interesserede i sandheden. Alle taler forbi hinanden, sandsynligvis fordi de i virkeligheden ikke ønsker at forholde sig til det, der bliver talt om.
Men Louise er forandret, hun ser tingene i et nyt lys og begynder at handle derefter…

Der er både antydninger og løse ender i Panduros lille TV-spil fra 1977. Stykket er nærmest som et billede, vi kan kun gætte os til hvad der måtte være udenfor billedrammen. Ligesom Louise får vi langtfra alle de informationer, som vi kunne ønske os. I pænhedens, normalitetens og fredens navn lader både familie og venner som om alt er godt og undlader at tale om alt det, der ikke er, som det burde være…

Selviskheden, ligegyldigheden, manglen på engagement og forståelse, er både skræmmende og hjerteskærende.
Hændelserne og de skarpe dialoger taler imidlertid deres klare sprog om et menneske i opbrud. Og det er stadig god og relevant læsning. Gid tv-udgaven måtte blive genudsendt en dag!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter