0 kommentarer

Københavns mysterier Af Benn Q. Holm

af d. 6. juli 2009
Info
 
Sideantal

310

Udgivet

2008

ISBN

978-87-11-31569-9

 

“Københavns mysterier” foregår i nutidens København, hvor læseren stifter bekendtskab med arkitekten Paul, der vandrer rundt i København om natten, mens han tænker på sit liv og på sønnen Nikolaj, der døde i en ulykke for år tilbage. Det meste af natten sidder Paul ved Nikolajs gravsted på Assistens Kirkegården på Nørrebro og fortæller Nikolaj om sit liv, mens han om dagen vandrer rundt i København, fordi han ikke ved hvad han ellers skal gøre.

I København bor også forfatteren Q., der er i gang med at skrive en ny bog, men det kan være svært at koncentrere sig når konen går igennem en svær graviditet og der for øvrigt også er de andre børn, der skal passes. Q. er ligesom Paul midaldrende og gør sig overvejelser om fortiden og om livet generelt.

Bogen veksler mellem at have Paul og Q. som fortæller, og det giver et udmærket indblik i, hvordan livet ser ud for to midaldrende københavnske mænd.

De to mænds fortællinger suppleres af en serie artikler ved navn “Københavns mysterier”, der fortæller om hverdagens mysterier i storbyen.

“Københavns mysterier” er på mange måder en typisk Benn Q. Holm-roman, og det er både godt og skidt. Benn Q. Holm er en overbevisende forfatter når det handler om at beskrive almindelige menneskers liv i København, og sproget er som altid godt og medrivende. Til gengæld er der ikke de store overraskelser i bogen, og de af os, der har læst flere af Benn Q. Holms bøger kunne måske tænke os en form for fornyelse eller en overraskelse i ny og næ.

Når det er sagt er “Købehavns mysterier” en læseværdig bog, der på overbevisende måde formår at komme ind under huden på bogens personer, og det skal Holm have ros for. Holm skal også have ros for det overbevisende sprog og den alligevel medrivende handling – alt i alt er det en læseværdig bog, som jeg godt kan anbefale andre at læse.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter