0 kommentarer

Kniv af Jo Nesbø

af d. 24. september 2019
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

502

Udgivet

2019

ISBN

978-87-7007-152-9

Originaltitel

Kniv - oversætter: Allan Hilton Andersen

Udgave

1.

 

Den gode Harry Hole er på vej i den forkerte retning. Nedad og kun nedad. Han er begyndt at drikke igen, smidt ud hjemmefra og selv hans gode venner og kolleger hos politiet har ikke meget til overs for ham. De lader ham dog allernådigst beholde sit job, så længe han ikke går i vejen for noget og helst holder sig væk. Kan det blive meget værre for ham?

Svaret er ja. En person tæt på Harry bliver dræbt, og helvede bryder løs. For hvad er motivet og hvem er gerningsmanden? Harry er overbevist om, at det er en hævnagt mod ham selv, så han går straks i gang med at gå på jagt efter en gammel fjende, som tidligere på året blev løsladt. Han er ikke en nem person at finde, men Harry gør sit bedste og får hjælp af sine politivenner igen. Men pludselig tager hele situationen en ny drejning, da der er flere ting, der slet ikke stemmer, og Harry tvinges ædru og til at tænke i helt nye baner. Han finder hurtigt ud af, at det ikke kun er i Oslo han skal lede, men at det også er nødvendigt at udvide efterforskingen til det bjergrige landskab nord for storbyen.

Kniv handler om at miste det, der står en nært, men også sig selv. Og der skal ofres meget, for bare at finde sig selv igen. Den gode Harry Hole har aldrig været så langt ude som han er nu, og flere gange overvejer man som læser, om han nu klarer den og om man egentligt stadigvæk kan stole på ham. Det ene øjeblik er man helt sikker på morderen er fanget, men så på næste side twister historien, og man er igen på bar bund. Det er længe siden jeg har læst en bog, hvor jeg slet ikke har regnet noget af slutningen ud! Han kan noget ham Jo Nesbø. Og ham Harry Hole.
Kniv er 12. bind i serien om den drikfældige politimand. Er meget spændt på nr. 13!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter