De Gyldne Laurbær
0 kommentarer

Kærlighedens rum af Anne Marie Løn

af d. 30. juli 2001
Info
 
Sideantal

256

Udgivet

2000

ISBN

87-12-03609-9

 

“Kærlighedens rum” er fortællingen om en lang kærlighedsaffære. Om de to der gennem et langt liv formår at fastholde deres kærlighed til hinanden på trods af, at han er bundet til en anden. Kærligheden mellem Edith og Jean Luc er unægtelig så rigtig, at man læser bogen uden de moralske anfægtelser, som ellers ville snige sig ind under fortællinger om udenomsægteskabelige affærer.

Jeg sidder tilbage med nogle spørgsmål. Hvorfor skal historien foregå i Paris? Hvorfor skal jeg overlæsses med franske gade- og stednavne i de første sider af bogen? Jeg var ved at få et anfald. Jeg sad lidt med en snigende mistanke om, at det var en hemmelig kode mellem fortæller og frankofile, hvad jeg bestemt ikke er, eller den anden mulighed, at jeg skulle overbevises om, at forfatteren virkelig havde været i Paris, og vidste hvad hun snakkede om. Hvilket er totalt overflødigt, for det går jeg ud fra som en selvfølge, når jeg begynder en ny bog. Men igennem denne underligt minutiøse beskrivelse af et kvarter i Paris kommer man, den slags er set gjort uendeligt meget længere af andre forfattere.

“Kærlighedens rum” er en enkel historie om kærlighed som den også kan se ud. Og det er dejligt opløftende at læse om to der lever lykkeligt under de betingelser der nu engang er omkring og i deres kærlighed.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter