0 kommentarer

Græssets tryghed: udvalgte fortællinger af Arthur Krasilnikoff

af d. 27. oktober 2011
Info
 
Sideantal

371

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-11181-1

 

Karen Blixen var som bekendt fortællerske – Arthur Krasilnikoff kunne meget vel have været Blixens lærling og på samme måde have tryllebundet de tilhørende med sine fortællinger!

Krasilnikoffs verdener består af storslåede naturbeskrivelser, der som styret af en større magt, viser sig fra sin til tider obskøne og til andre tider livstruende side. Denne voldsomme natur, der fremstår som en organisk helhed, krakelerer igen og igen på grund af de mennesker, der eksisterer i de udvalgte fortællinger i “Græssets tryghed”. Her viser mennesket sig i en nærmest diabolsk fordrejning og vi vælter rundt i en masse af amputerede lemmer, en voldtaget tjenestepige, en voldsom kvinde der er i ‘kussens vold’, luskede sømænd, ondskabsfulde koloniale magter og diverse andre lurvede liderligheder.
Der bliver ikke sparet på detaljerne og disse er ofte ikke for sarte sjæle.

Arthur Krasilnikoff er en forfatter, der skiller sig ud fra de fleste andre ved at indkapsle sine historier i en forgangen tid, hvor alt syntes at kunne ske. Er man klar til en ordentlig omgang røverhistorier skrevet i et forbandet godt sprog, så bør man stærkt overveje denne samling af fortællinger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter