0 kommentarer

Før og efter af Miriam Toews

af d. 28. juli 2012
Info
 
Sideantal

372

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7973-508-8

Originaltitel

Irma Voth

 

Irma lever i et lille religiøst samfund. Blandt mennonitterne. I Mexico, hvor familien flyttede til fra Canada, fordi de her kunne leve tro mod traditionerne. Og ifølge dem har en 18-årig pige som Irma intet at skulle have sagt. Alt bestemmes af hendes fader. Det er derfor også utilgiveligt, da Irma i smug gifter sig med mexicaneren Jorge. Irma bortvises fra familien, som forbydes at tale til hende. Hun får allernådigst lov at bo i et hus kun et stenkast fra forældrene, hvor hun gratis må arbejde for faderen. Men ægteskabet med Jorge er ikke som Irma havde håbet. Han er aldrig hjemme, og når han endelig er det, er han utilfreds.

Muligheden for forandring dukker op da et filmhold kommer til området. De ønsker at lave en film om mennonitterne, og Irma bliver hyret til at være tolk. Men nemt er det ikke at lave en film om et dybt religiøst folk, og problemerne er mange. Og ud over alle problemerne med filmen må Irma også tage sig af søsteren Aggie, som hun slet ikke har faderens tilladelse til at snakke med, men som konstant søger væk fra familien. Hun ønsker sig mere af tilværelsen, præcis ligesom Irma.

Miriam Toews har skabt en forunderlig og foruroligende historie om mennonitternes samfund; et samfund hun selv voksede op i. Hun fortæller om hvor grusomt og barsk livet kan være, om sorg og afsavn. Og alligevel ender bogen ikke med at være dybt deprimerende, for der er håb. Ikke altid et stort håb, men det er til stede. En interessant bog, der er værd at læse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter