0 kommentarer

Et hvidt reb til Philippe Deprez af Jens-Martin Eriksen

af d. 7. april 2015
Info
 
Sideantal

189

Udgivet

2015

ISBN

978-87-02-17116-7

 

Philippe Deprez forsvandt efter en rejse til Kosovo og Albanien. Og vi hører i denne bog om tiden op til hans forsvinden, hans notater i sin dagbog og sine arbejdsnotater og ikke mindst om mødet med Tereza der skulle vise sig nok at have en hel del med denne forsvinden at gøre.

Vi hører også Terezas egen forklaring af hvordan hendes forældre pludselig ikke kunne genkende hende, hvordan hendes bror afviser hende og heller ikke mener at genkende hende og hendes historie lyder hvad hun også selv nævner virkelig underlig.

Alt er politik og religion blandet sammen og man ved godt at man skal passe på hvem man omgåes i disse egne.

Forfatteren bag bogen har brugt lang tid på at undersøge de nærmere omstændigheder efter Philippes forsvinden og han opdager at han måske ikke kender sin ven så godt som han tror.

Bogen er i den grad virkelig, men hvor meget af det der er sket med Philippe er ligeså ofte gisninger som det er reelle fakta.

Og forfatteren har forsøgt at genskabe situationer ud fra diverse notater og dagbogsnotater mm.

Det er egentlig lykkedes ganske godt, men der er mange små detaljer i bogen og den er lidt tung at læse.

Har man interesse for politiske konspirationer og vestens uvidenhed så vil man nok finde denne bog vældig interessant. Men som privatperson der ikke nødvendigvis kender til forholdene i de lande så er bogen ikke særlig relevant.

Dog er den politisk interessant da mange af de ting der sker i den del af verden også kommer til at spille en rolle herhjemme.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter