0 kommentarer

Et atelier i Paris af Guillaume Musso

af d. 21. oktober 2018
Info
 
Sideantal

415

Udgivet

2018

ISBN

978-87-11-69490-9

Originaltitel

Un appartement à Paris
oversætter: Victoria Westzynthius

Udgave

1.

 

Vi møder atter Madeleine fra ’Opkald fra en engel’. Hun er taget til Paris for at holde jul alene – og har lejet et hus, der viser sig at have tilhørt en kendt maler, Sean Lorenz. Da hun har installeret sig i huset, får hun en ubuden ’gæst’ – Gaspard Coustances, som har lejet et hus i Frankrig for at koncentrere sig om at skrive et nyt teaterstykke – ved en fejl er huset blevet lejet ud til dem begge.

De to, der modvilligt må tåle hinandens selskab, viser sig begge at blive yderst interesseret i maleren Sean Lorenz. De finder ud af, at hans sidste 3 malerier aldrig er dukket op – og kaster sig ud i opklaringsarbejdet med at finde malerierne. Samtidig afslører de en seriemorder og finder et forsvundet barn – alt sammen i løbet af 5 dage! Det hele går så nemt for dem, og det er yderst urealistisk at det skulle være muligt. De er i løbet af de 5 dage både i Paris, Madrid og New York, og de er fantastisk gode til lige at regne ud, hvad der er sket.

Historien var spændende nok, man flyver gennem siderne, men den er efter min mening ikke på højde med ’Opkald fra en engel’. Den er for urealistisk og tingene går både for hurtigt og for nemt. Der er flere ting der simpelthen er for underlige.

Madeleine er single, nærmer sig de fyrre, og er startet i fertilitetbehandling – det foregår i Madrid, og det er vigtigt at hun får taget æg ud på det helt rette tidspunkt, så hun må afsted fra Paris til Madrid efter få dage. Jeg undrede mig over, hvorfor hun tog til Paris midt i sin behandling. Kort efter, at hun i fuld narkose har fået taget æg ud, sidder hun i et fly til New York. Man må igen undres over, at hun tager så let på sit forsøg på at få et barn, i betragtning af hvor stærkt hun ønsker det.

En anden ting der skurrer er dialogerne. Madeleine er hele tiden så vred og taler meget uforskammet til Gaspard. Ville man tale på den måde til en man lige har mødt, og som man egentlig fungerer ganske godt sammen med?

Jeg lander på 3 stjerner for underholdningsværdien – for mig trækker det ned, når en roman er alt for urealistisk til, at jeg på nogen måde kan finde historien troværdig.

 

Lån bogen på biblioteket

 

 

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter