0 kommentarer

Elskede Heidi af Lotte Hammer og Søren Hammer

af d. 11. april 2015
Info
 
Sideantal

428

Udgivet

2015

ISBN

978-87-02-17049-8

 

Det er hammer-hammer fedt – og dog! Den 6. krimi fra Hammer-søskendeparret Lotte og Søren er alt for ambitiøs, der er alt, alt for mange vinkler på det krimiplot, som historien er bygget op omkring.

I reklamen for bogen, lokkes der med, at emnet er overvågning, herunder droners stigende udbredelse. “Vi ser med bekymring på den øgede brug af overvågning, fordi vi samtidig oplever en større lukkethed omkring problematikken i den vestlige verden. Det er så nødvendigt, at vi har en åben debat, der bakkes op fra politisk side” siger Lotte Hammer.

Hvis ikke jeg havde læst denne optakt, ville jeg ikke have opdaget, at det var det, der var budskabet i bogen…

En lille pige bortføres og dræbes på bestialsk vis, et teenage vennepar bortføres og slippes senere uskadte fri, to politifolk dræbes, og det hele ser ud til at dreje sig om hævnakt overfor politiet.

Titlen “Elskede Heidi” svæver over historien som et mysterium, lige til det sidste.

Men først skal der lige lidt menneskehandel ind over, klimatopmødet i København og en hel del privatfnidder, herunder en 30-årig jomfru, der savner en mand. Så et par avancerede droner, der kan komme helt ind i dit hjem, uden du opdager det. Oveni hatten en grænseløs kærlighed til et barn, der kammer over i et stærkt had til politiet og sætter ild til lunten og handlingen.

Noget af en pose blandede bolsjer, og mindre kunne sagtens have gjort det, og også nok skåret historien skarpere, især hvis budskabet er overvågning.

Jeg følte mig flere steder forvirret over, hvor vi nu skulle hen, nu gik det lige så godt med det historiespor vi var i gang med.

For dem, der følger med i serien, tager den en drejning, der lægger op til kommende bøger, skifter Simon mon job?

På engelsk siger man “Less is more” – og det må være min kommentar til denne bog: der var for mange forskellige bolsjer i posen.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter