0 kommentarer

Det lille frøkenfirma af Hester Browne

af d. 24. oktober 2008
Info
 
Sideantal

447

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7055-088-8

Originaltitel

The Little Lady Agency

 

Melissa er kontorassistent i et ejendomsmæglerfirma. Hun og hendes kollega Gabi er de eneste på kontoret, der rent faktisk bestiller noget og derfor kommer det også lidt som et chok den dag Melissa inviteres på the hos chefen, kun for at blive fritstillet. Al Melissas multitasking med opgaver, har ikke reddet hendes job, så hun står arbejdsløs, og da en gammel skoleveninde anbefaler et arbejde, så kigger hun på tingene uden at affærdige tilbuddet med det samme.

Desværre viser det sig, at det ikke er et job for hende, så i mangel af bedre starter hun selv et firma; det lille frøkenfirma, som håndterer et overflødighedshorn af ungkarles behov alt fra at få sendt blomster til mødrenes fødselsdage, skiftet garderoben ud, agere en passende veninde til sammenkomster og lign.

Det er der mange penge i og meget interesse for og før det er gået op for Melissa har hun fuld kalender. Til formålet opfinder hun sit alter ego; Honey, som er alt det Melissa ikke tør være: sexet, vittig og selvstændig. Desværre er det jo ikke helt nemt med to personligheder med mindre man er en dygtig skizofren, så det siger sig selv, at Honey og Melissa blandes sammen. Og hvad gør en klog pige så?
Det gode ved de fleste chicklits er den evne de besidder i at få deres læser til at være et helt andet sted i et par kapitler. Væk er rengøringen, der skal håndteres, maden der skal kokkereres og de andre pligter, der er kun en hyggelig tid i eget og de implicerede karakterers selskab. En rigtig dejlig ting en søndag eftermiddag efter en stresset uge.

Selvom Melissa er lidt for meget af et dydsmønster i mine øjne, så nød jeg oprigtigt de timer jeg læste om hende, og det er jo sådan set hvad der tæller i sidste ende. Bogen er glimrende afslapning og har sine ganske morsomme sider.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter