0 kommentarer

Det hemmelige juleselskab af Sally Sharf

af d. 13. november 2021
Info
 
Sideantal

96

Udgivet

2021

ISBN

9788743032861

Udgave

1 udgave

 

Nu nærmer julen sig, og med den er det tid til julehygge og juleeventyr, og hvad er mere hyggeligt end at læse op for sine børn. Det hemmelige juleselskab, er en glimrende bog til det formål. Sjovt nok er der 24 kapitler, så den ligger lige til højrebenet som daglig aften læse julekalender. Man kan også vælge at bruge adventen, da de 24 kapitler er inddelt i 4advents afsnit.

Historien er kort fortalt at tandfeen skal samle en masse tænder inden jul, men de voksne ødelægger hendes arbejde ved at tage tænderne under hovedpuden før hun når frem. Hun søger nu hjælp hos månealfen, men det hjælper ikke så meget, tværtimod er deres gode ideer ikke så gode. Så de tænker videre, og kommer i tanke om at det måske er drille Nissen der er på spil. Men det er ikke kun hos tandfeen at drillenissen har været på spil. Hos klokkealfen har han også været på spil og da han drager mod søalferne bliver det for meget. Så tandfeen og hendes venner opsøger skovalfene og kongen over søalfene, og sammen danner de det hemmelige juleselskab hvis formål er at stoppe drillenissen og hjælpe julemanden, så alle kan få en god og glædelig jul.

Målgruppen er de 5 til 12 årige, både historien og sproget er afpasset rigtigt godt til denne målgruppe, men nok mest vægtet til de 5 til 10 årige, hvis jeg skal dømme ud fra mine egne børnebørn der spænder i alderen 4 til 10. Hos de store var især drillenissen et hit, hvor de tre mindste helt klart holdt med tandfeen. Hvis man tænker det som en bog barnet selv skal læse, så ligger lixtallet på 29 beregnet ud fra side 34.

Bogen er gennem illustreret med de sødeste tegninger af Natascha Caja, og papirkvalitet samt tryk gør at det er en dejlig bog at sidde med. En oplagt ide til jule hygge med børnene.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt af Sharf og Co, hvilket dog ikke har påvirket min bedømmelse af bogen.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter