0 kommentarer

Børnene i Kragevig 1: Krageungen af Bodil Bredsdorff

af d. 6. november 2012
Info
 
Sideantal

120

Udgivet

1999

ISBN

87-14-19228-4

Originaltitel

Krageungen

 

“Krageungen” er en fortælling om en ung pige, og hendes kamp for et godt liv. Pigen bor i et lille hus ude ved kysten sammen med sin meget gamle bedstemor, som hun passer. De lever af alt hvad pigen kan finde ved stranden. En morgen vågner hun, og finder sin bedstemor død. Hun begraver hende, og beslutter sig for at rejse væk. Hun pakker de få ting hun har, og begynder at gå langs stranden. Hun går i mange dage uden at tænkte over det. En dag kommer hun til en lille by, hvor hun møder en kvinde, som tilbyder hende et sted at bo, hvis hun så vil arbejde for hende. Det siger hun ja til, og så går hun i gang med husarbejdet. Efter nogle dage finder hun kvindes far som ikke får meget mad, og der er koldt i hans rum. Hun vil gerne passer ham, men må ikke for kvinden. En aften hører hun, kvinden og manden tale om at tage hende til sig som deres egen for at få hendes hus. Dette vil krageungen ikke finde sig i, så hun beslutter sig for at rejse væk om natten. Igen er hun ude på landevejen som byder på mange andre spændende op- og nedture. Under hele hendes rejse, bliver hun guidet af to krager.

“Krageungen” er den første del af en ungdomsserie på fire bøger. Den foregår i ældre tid, og den er skrevet så man kan leve sig ind i historien. Man kan se vigen for sig, og følge pigens smerte.

Denne bog er også velegnet til unge som har lidt svært ved at læse, da den er skrevet med et godt sprogvalg. Er man først blevet grebet af “Krageungen”, kan man ikke vente med at læse Eidi, som er den næste bog. Så den vil jeg gå i gang med nu 🙂

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter