0 kommentarer

Blueeyedboy af Joanne Harris

af d. 24. november 2011
Info
 
Sideantal

419

Udgivet

2011

ISBN

978-87-638-1532-1

Originaltitel

Blueeyedboy

 

Lad det være sagt med det samme: “Blueeyedboy” er en af den slags bøger, hvor jeg ikke rigtig kan finde ud af, hvad formålet med bogen er.

Bogens hovedperson er den 42-årige Ben, der af uransaglige årsager stadig bor hjemme hos sin mor, der – for at sige det mildt – kontrollerer sønnens liv i helt ekstrem grad.

Bogen er bygget op af kapitler, der er skrevet som blogindlæg. Kapitlerne – eller blogindlæggene – er mildest talt i en klasse for sig. Indlæggene fortæller om mord, der måske eller måske ikke er forekommet, om Bens brødre, der måske er døde – eller også er de ikke døde, det er ikke til at afgøre for læseren.

På den ene side er “Blueeyedboy” en god bog fordi den beskriver det liv, nogle mennesker vælger at leve på internettet. Bogen beskriver også – på en meget fin måde – livet for en mand, der gennem hele sit liv er blevet trynet og holdt nede. På den anden side synes jeg ikke rigtig bogen bliver helt overbevisende eller rigtig vedkommende, og det er ærgerligt.

Bogen afslører hen ad vejen en grum hemmelighed, der har lumret i Bens familie i rigtig mange år – men jeg vil ikke afsløre, hvad det er, det må man selv læse bogen for at finde ud af.

På mange måder er det en spændende bog, som man ikke kan lægge fra sig, men det er også en bog der mangler overbevisende elementer – så jeg lander på 3 stjerner og håber, at næste bog af denne forfatter er bedre og mere vedkommende.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter