0 kommentarer

Astas himmel af Anette Vinter Jensen

af d. 29. december 2011
Info
 
Sideantal

44

Udgivet

2011

ISBN

978-87-90548-16-2

 

Denne bog tager os med ind i en “ny” familie, det er vores generations komplekse familierelationer med en far der får en ny kæreste, der mister den nyfødte lillesøster til drengen Elias.

Men denne bog handler ikke om sorgen hos forældrene, men om at forstå barnets usagte sorg.

Den lille dreng Elias og Asta er tegnet i nogle helt unikke positive illustrationer af Kamilla Ruus.. lige til kramme!

Bogen giver læseren/Elias en lille hjælper, vi træffer den lille sæbeboble trold, som bliver Elias usynlige ven. Han hedder “Fantastiko Fidus Filur” og giver Elias billeder og værktøjer gennem fantasiens univers, til at få sat ord på sorgen og tabet af den lille Asta der skulle have været hans lillesøster, men nu er i himlen.

Den lille trold lærer ham at bruge sin fantasi til at se lillesøster “Fantasiko Fidus Filur, Fantasisko Fidus Filur, Fantasiko Fidus Filur”.. Det er dejlige ord og dejlige billeder på en tragisk virkelighed.

Bogen tager os med ind i familiens værdige måde at anerkende “livet” for den der kommer i himlen alt for tidligt.

Asta bliver til en lille engel på en meget kærlig og sød måde. Læs dette uddrag: “Hvordan ser engle ud?” Spørger Elias. “Som mennesker bare lidt mere hvide i det” Så enkelt kan det siges og hvis engle gør livet lettere for dem der mister, er de det hele værd.

For et stykke tid siden kiggede jeg mistroisk på nogle engle i en kirke og var nok lidt kritisk i min bemærkning om dem, da jeg gik ud af kirken. Men efter at have læst denne smukke bog er de ikke længere noget “gammeldags” De er med til at give fantasien og sorgen vinger. Jeg vil anbefale denne bog, og som pædagog vil jeg håbe at den købes til daginstitutioner og børnehaveklasser. Den er et godt samtaleredskab og dejlig at se på.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter