NYESTE
Født:
1956, Danmark

Mogens Blom

Mogens Blom debuterede allerede som 27-årig med spændingsromanen ”Dræbt af en vildfaren kugle”. Året efter fulgte ”Aftenholdet”. Begge romaner blev udgivet i serien ”En spændingsroman fra Vindrose”, hvor forlægger Erik Vagn Jensen præsenterede den nye bølge af samfundskritiske romaner fra Norden.

Mogens Blom blev i 1996 ansat i Udenrigsministeriet, hvor han har arbejdet med Danidas udviklingsprojekter til fremme af menneskerettigheder og demokratisering. Fra 2003 blev han involveret i regeringens nye Arabiske Initiativ, og i ti år har han rejst i Mellemøsten med henblik på at fremme dansk-arabiske samarbejdsprojekter. Han har været involveret i håndteringen af Muhammed-krisen, mødt Det Muslimske Broderskab såvel som de unge på Tahrir-pladsen i Cairo under Det Arabiske Forår, ligesom han befandt sig på Radisson SAS-hotellet i Amman, da det blev bombet i 2005.

I 2009 udgav han trilleren ”Naboerne fra Bagdad”. Romanen forgår på Nørrebro i København med bandekrig, konflikter i det irakiske eksilmiljø og politiske magtkampe på Christiansborg.

Mogens Bloms nye roman ”Gidsel i Amman” (2014) er første bind i en serie om efterretningsagenten Maiken Tarp. Som ansat i Forsvarets Efterretningstjeneste arbejder hun dagligt for at afdække terrortruslen, og serien tegner et nuanceret billede af de mange konflikter og dilemmaer i forholdet mellem Vesten og Mellemøsten.

Kilde: www.krimiwiki.dk

Bibliografi

2014  Gidsel i Amman

 

Gidsel i Amman af Mogens Blom

af Ann-Kristined. 22. februar 2015
Hvor længe tager det at befri et dansk gidsel i Jordan og hvordan håndteres en sag som denne bedst muligt, hvis FE, PET og JIS (Jordanian Intelligence Service) skal arbejde sammen? I denne bog møder vi Maiken Tarp, som står i midten af det hele. Hun er dansker og arbejder for FE på dansk grund, […]