507
2016
9788758830001
I dette tredje bind om kommisær Roland Triel fra afdelingen for personfarlig kriminalitet, bliver en ung kvinde kvalt af en kæmpestor mand, og Triel bliver sat på sagen. Samtidig dukker et 40 år gammelt moselig af en kvinde op. Hun er også blevet kvalt, og den kvikke læser aner en sammenhæng. Sideløbende med sagerne om de kvalte kvinder, kører Triel sin egen efterforskning for at finde den mand der dræbte hans kone fire år tidligere. En sag Triel selvsagt er inhabil i, hvilket dog ikke bekymrer ham alverden.
Historien om de kvalte kvinder er god. Den er, som altid når det er Dennis Jürgensen der fører pennen, godt fortalt. Spændende og ret humoristisk. Der er en del løse ender, der bliver samlet i en epilog til sidst i bogen. Det er selvfølgelig udmærket at få samlet op på de løse ender, men det virker mere end almindelig sjusket, at det er noget der lige hastes igennem til sidst. Det virker sådan lidt “hovsa, jeg glemte vist at fortælle hvordan det hele hænger sammen.” Bogen ville have vundet ved, at detaljerne fra epilogen, var blevet indarbejdet i handlingen.
Historien om Triels “private” efterforskning, tager læseren ud ad tangenter de færreste ville have forestillet sig. Som resten af bogen, er det godt fortalt, men det er bare alt, alt for langt ude. Og det i en sådan grad, at hvis Jürgensen havde tilsat et par UFO’er, spøgelser eller zombier, ville det ikke have undret mig det fjerneste. Det ødelægger lidt helhedsoplevelsen, at den del af bogen i så høj grad kører af sporet. Sagen om Triels kone og dennes morder, har kørte sideløbende med de øvrige handlinger i de tre bøger om Roland Triel, og den ville have vundet ved at være lidt mere troværdig. Denne del af historien afsluttes dog ikke – heller ikke i epilogen – og man aner at der kan være flere bøger om Triel på vej. Utroværdig eller ej, så skal den jo afsluttes på en eller anden måde.
“Hviskende lig” var god underholdning hele vejen igennem. Uanset om det handlede om de kvalte kvinder, eller om Triels egen sag. Men krimimæssigt, var det de kvalte kvinder der bar den hjem.