0 kommentarer

En naturlig forklaring af Klaus Rifbjerg

af d. 10. august 2008
Info
 
Sideantal

196

Udgivet

2006

ISBN

87-02-02493-4, 978-87-02-02493-7

 

“En naturlig forklaring” er en novellesamling, der består af 20 korte hverdagshistorier, hvor Klaus Rifbjerg på sædvanlig vis, i et roligt og nøgternt sprog, introducerer læseren for mennesker, som vi alle sammen har mødt på et eller andet tidspunkt i vores liv.

Det er sjældent, at jeg har læst en så gennemført læseværdig novellesamling som denne. Den eneste svipser i bogen er den 13. novelle “at være eller ikke være en hest”, som jeg fandt intetsigende og ganske enkelt ikke forstod meningen med.

De øvrige noveller består af gode personportrætter, hvor man på meget få sider formår at få et fint og troværdigt indblik i personernes tanker og hverdag. I alle noveller er der et varieret sprogbrug, af og til et lille stænk af humoristisk sans, hvilket gjorde, at jeg mere eller mindre læste bogen ud i en køre. Især må jeg fremhæve novellerne “En tilstandsform” og “Afrikas blå bjerge” for deres gode sprog og gode beskrivelser af almindelige menneskers hverdag og tankegange.

Jeg kan ikke sige andet end at “En naturlig forklaring” er en god læseoplevelse, novellerne indeholder alt, hvad god litteratur skal bestå af – herunder bl.a. et godt og varieret sprog, humor, troværdige personportrætter.

Der er faktisk kun en ting tilbage at sige – og det er: læs bogen – den er ærligt de 4 stjerner værd.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter