NYESTE
Født:
1966, USA

Jodi Picoult

Født på Long Island, New York, USA.

Hun studerede “creative writing” på Princeton og fik 2 noveller publiceret i teenage-magasinet “Seventeen” medens hun stadig var studerende. Efter studietiden havde hun flere forskellige jobs, heriblandet som skribent på et reklamebureau og engelsklærer for en 8.klasse. Hun tog derefter en kandidat i uddannelse på Harvard og hun begyndte for alvor at skrive da hun ventede sit første barn, og denne første roman hed “Songs of the Humpback Whale”. Denne blev udgivet i 1992 og hun har siden udgivet utallige romaner.

Bedst kendt herhjemme i Danmark er “My Sister’s Keeper” (dansk: For min søsters skyld), som er blevet filmatiseret med blandt andet Cameron Diaz og Abigail Breslin. 2003 blev året hvor hun modtog “New England Bookseller Award for Fiction” og hun har modtaget flere mindre priser i løbet af hendes karriere. Hun har også været med til at skrive for DC Comics, men det er hendes romaner, som hun er bedst kendt for. Disse er blevet oversat til 34 sprog i 35 lande efterhånden og flere andre er også blevet filmatiseret, heriblandt Plain Truth, som handler om en mordanklaget pige, der er Amish. I dag bor hun med sin familie i New Hampshire, USA.

Bibliografi

1999  Plain Truth*

 

Plain Truth af Jodi Picoult

af Ann-Kristined. 16. august 2014
Er det muligt at føde et barn og fortrænge hele oplevelsen og er det muligt at være Amish og kriminel? Jodi Picoult har i ”Plain Truth” , som blev udgivet i 1999, skrevet om den unge Katie Fisher, der er vokset op som Amish i Pennsylvania, USA. En nat går hun ud i familiens lade […]