136
2015
9788763836517
En roman, som handler om en ung, rodløs og usikker mand, Eskild, som har svært ved at leve op til tidens idealer. Han kalder sig en verdensmand og prøver at finde eksempler på ligemænd, men finder “kun” Peter (søsterens tidligere kæreste, som har formået at slå op med hende og drage på langtur), Søren Ryge og Hitler. Med disse personer som forbillede prøver Eskild at komme gennem livet.
Han bor stadig hjemme, og da søsteren også bliver nødt til at flytte hjem igen, er de to søskende samlet omkring den slidsomme mor Else Johansen. Faderen er død – formentlig af noget som ligner en fødselspsykose, men “det taler man ikke om”. Der forekommer også en Bedste – moderens mor – som holder på de gamle former og forærer Eskild ting, som mest handler om Jesus. Eskild er træt af sin kæreste Pernille, og på vej på kanotur i Norge – hvor alle vennerne er med – får Eskild taget sig sammen til at fortælle Pernille, at han ikke vil være kæreste med hende mere. Dette – og måske vennen Boris’ køb af stoffer, som de alle deler senere, bevirker, at turen ikke bliver helt så fornøjelig, som de havde planlagt.
Bogen beskriver på en såvel humoristisk som plat måde menneskers forhold til hinanden, som det kan være. Lidt triviel i min opfattelse. Man sidder tilbage med et – “nå” – og hvad så videre?