200
2019
978-87-93709-39-3
1. udgave, 1. oplag
Her er en skildring af et barns liv set gennem voksne øjne. For forfatteren, Lisbeth, prøver at sammensætte hendes mors liv fra start til slut. Et liv fuld af indlæggelser, sygdomsforløb, selvmordstanker mm. Og forfatteren prøver at finde en ro i at det ikke var hendes skyld, noget af det der skete som barn, for hendes mor kunne ikke gøre for det. Hendes mor var syg altid og derfor var forfatteren i en eller anden grad udsat for et omsorgssvigt. Dog ikke mere end at hun som voksen formår at fortælle sin mors historie og i samarbejde med læger, sin søster og en masse research får hun ikke fundet helt det hun ønsker, men dog tæt på, da det hele tilsammen giver et billede af en kvinde som har haft nogen barske vilkår, men som efter datidens standarder alligevel har haft et godt liv.
Bogen er velskrevet og det er blandt andet ved hjælp af den mandlige forfatter at bogen er blevet til noget. Han er speciallæge og har endda været overlæge på det epilepsihospital som Lisbeths mor har været indlagt på. Så man får en stor baggrundsviden. Og det gør man også via al det research som Lisbeth selv laver.
Man får klart mest ud af bogen hvis man selv kender til problematikken med en syg forældre, men det er også en interessant bog på andre områder. For den stiller spørgsmålstegn ved hvorfor man ikke taler højt om sygdom. Hvorfor sygdom har været og stadig er tabu. Og selv om man får en barsk historie så mærker man alligevel at der har været en stor kærlighed til hinanden i den familie, som bogen omhandler. Det er en meget personlig beretning og den er både hård og yderst rørende.
En bog som minder lidt om bøgerne fra “Virkelighedens verden” udover at man her får lidt mere faglig viden også, da Lisbeth går i detaljer med mange af de ting hun undersøger vedrørende sin mors sygdomsforløb.
Bogen kan helt sikkert anbefales. Den er nem at gå til og fortæller en virkelig historie som mange vil kunne sætte sig nemt ind i.