179
2007
978-87-21-02940-1
“Ingen grund til overdramatisering” er skrevet af dramatikeren Erling Jepsen og det bærer bogen meget præg af. Dele af bogen ville egne sig glimrende til en opsætning som teaterstykke og i andre dele egner det sig bedre til en filmsekvens. Fælles for alle dele er dog at de er ret så gennemsyret af humor. Hovedpersonen er en ung mand der studerer i københavn. Han kommer fra Sønderjylland, hvor hans forældre stadig bor og bruger det meste af sin tid på at dodge kreditorerne.
Sagen er nemlig den at den unge student deler navn med en succesrig dramatiker og at DR ved en fejl bliver ved med at sende store checks beregnet til dramatikeren, der lander i studentens post. Sidste gang studenten modtog en af disse checks, hævede han den og satte den i banken, noget han blev ganske uvenner med en masse mennesker ved. Og da der igen lander en check, denne gang på 77.000 danske kroner, bliver han rådet af damen på bistandskontoret til at hæve den endnu en gang, for kontanthjælp kan han ikke få og det gør han så. Hans inderligste ønske er at komme på varig hjælp, så han resten af sit liv kan rende rundt og lave ingenting. Egentligt ikke fordi han er doven, han er ganske energisk når han finder måder han kan undgå arbejde, men vi kan godt blive enige om at han ikke er helt normal i bøtten. Ubehagelig og nassende er studenten, men hele bogen er skrevet så hamrende godt og underfundigt, at det kun generer kortvarigt, når studenten udfolder sine mangfoldige talenter for at nasse mad og logi fra venner, bekendte, fuldkomne fremmede og familie.
Her er tale om en forfatter som jeg meget gerne vil læse mere af, i tilfælde af at dette er den stil hans andre bøger bliver skrevet i.