0 kommentarer

Min mørke Vanessa af Kate Elizabeth Russell 

af d. 13. juni 2020
Info
 
Sideantal

389

Udgivet

2020

ISBN

978-87-11-91116-7

Originaltitel

My Dark Vanessa (oversat af Karsten Nielsen)

Udgave

1.

 

Vanessa har fået overtalt sine forældre til, at hun må komme på kostskole, nok mest fordi, hun har fået et legat. Skolens andet år skal til at begynde, og Vanessa er blevet uvenner med sin tidligere bedste veninde. Hun føler sig socialt isoleret og forholdsvis alene. Men der er dog en, der viser hende særlig opmærksomhed. Hende lærer, Jacob Strane.

17 år senere anklages Strane for at have krænket en af sine elever. Vanessa er målløs, men samtidig overbevist om, at det må være løgn. Men anklagen sætter gang i en masse tanker hos Vanessa, der mindes tiden 17 år tilbage.

Minder blandet med nytid gør Min mørke Vanessa dybt fascinerende. Det er en kompliceret fortælling om en ung piges første forelskelse. Problemet er bare, at hun er en 15-årig skolepige, og han hendes 42-årige lærer.

Russell skriver med en utrolig indlevelse og forståelse om Vanessa, og de dilemmaer hun stilles overfor både som ung pige og som voksen kvinde. Bogen er vedkommende og aktuel, den er spændende og tåkrummende, fyldt med håb, afsky og begær. Jeg havde svært ved at lægge den fra mig, den stærke fortælling holdt mig fast. En af bogens store styrker ligger i dens evne til at skildre nuancer og gråzoner – Russell har virklig formået at skildre tvivl og usikkerhed på et højt niveau.

Jeg vil klart anbefale, at man læser Min mørke Vanessa – En fantastisk og vigtig roman.

Anmeldereksemplar

https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A48120067

Bedømmelse
Karakter