0 kommentarer

Fortællingen om en far af Claus Møgeltoft

af d. 24. oktober 2016
Info
 
Sideantal

24

Udgivet

2016

ISBN

9788799724529

Udgave

1. udgave

 

En skilsmissefar får sin datter på weekendbesøg. Hun er lidt syg, sikkert bare noget banalt, intet at bekymre sig om. Tilstanden forværres, modstræbende må han have telefonisk kontakt med eksen, der forudsigeligt nok hidser sig op. Den velmenende far gør sit bedste, men time for time bliver datteren mere og mere dårlig.

Sygdomsforløbet i ”Fortællingen om en far” er knugende og hyperrealistisk. Ikke så sært, for det bygger på virkelige begivenheder, der har været offentliggjort i pressen og på Facebook. Her er forfatteren stødt på den usædvanlige historie, hvis slutning han dog har ændret markant.

I anden halvdel skifter fortællingen karakter, nu er vi ude i sanseløs druk, håbløst spil og stump vold. Den knugende stemning og realistiske tilgang er bibeholdt, og sammenhængen til den indledende sygdomshistorie åbenbares hen ad vejen.

At en kropslugt kan stresse læseren, er et nyt litterært greb. Godt tænkt.

”Fortællingen om en far” er det, man før i tiden kaldte ”slice of life”. En lille skive virkelighed forstørret op og snittet til, så den udgør sit eget fuldendte univers. Det er moderne dansk socialrealisme, som uden tvivl vil have appel til forældre – og alle andre, der sætter pris på velskrevet samtidslitteratur.

Fortællingen fås indtil videre kun som e-bog. Konceptet er nyt og ekstremt demokratisk. Bogen koster højst 10 kr., og de 24 sider rækker snildt til 1-2 timers åndeløs læsning. Alle kan være med her.

Til sidst en tilståelse: Som anmelder er jeg rystende inhabil. Forfatteren er min egen bror. Men for pokker, hvor skriver han godt. Jeg sværger ved mine ufødte børn, at slægtsskabet ikke har haft indflydelse på disse linjer.

 

 

Bedømmelse
Karakter