0 kommentarer

Der var engang i Frankrig bind 6 – Det forjættede land af Fabien Nury

af d. 9. juni 2017
Info
 
Sideantal

65

Udgivet

2014

ISBN

978-87-92808-94-3

Originaltitel

Il etait une fois en France, kunstner: Sylvain Vallée ; oversætter: Søren Vinterberg

 

Denne fremragende biografiske tegneserie er med bind seks nået til det afsluttende kapitel. Skrothandler Joseph Joanovici skal for retten, tiltalt for at værnemageri i ufattelig stor skala. Det franske skattevæsen afkræver ham flere milliarder franc. Samtidig hænger tiltalen for mordet på en ung modstandsmand og svæver usikkert i luften, da vidner trues til tavshed og den dommer der er sagens primus motor, overflyttes til arbejde i en lille by på Lars Tyndskids mark.

Alligevel falder der dom, en dom der splitter befolkningen, og resulterer i en form for husarrest i byen Mende i depardementet Lozére. Skrothandleren kan frit færdes i byen, men vælger at blive i sin lejlighed, hvor kedsomheden får overtaget. Han må ikke arbejde, men under dække forsøger han sig igen som skrothandler. Med lidt for stor succes.

Manuskriptet og det grafiske arbejde har gennem hele værket været gedigent udført. Personligt havde jeg gerne nydt historien i en samlet udgave, og det kunne forlaget sagtens udsende. Den vil få et omfang som en bedre roman, og i øvrigt overgå mange romaner med flere længder.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter