0 kommentarer

Der var engang i Frankrig Bind 2 Sorte ravne af Fabien Nury

af d. 15. april 2017
Info
 
Sideantal

60

Udgivet

2014

ISBN

978-87-92808-89-9

Originaltitel

Il etait une fois en France, kunstner: Sylvain Vallée ; oversætter: Søren Vinterberg

 

Fortællingen om den jødiske skrothandler der er ved at opbygge en særdeles lukrativ forretning indtil tyskerne pludselig ruller ind og besætter Frankrig, samler i andet bind historien op og tilfører mere fylde. Her fokuseres på hovedpersonens bevæggrunde ud fra de dødsensfarlige dilemmaer han må navigere i. Første bind var en spændende introduktion, nu her ruller historien for alvor.

Den mystiske skrothandler, Joseph, står i et krydsfelt, med forbindelser til Gestapo og modstandsbevægelsen, samtidig med at han tjener kassen som alletiders største værnemager. Han har en fod i hver lejr. Nødtvungent, ja, men han er lidt for let at overtale. Sin sjæl sælger han til djævelen – Lafont, chefen for Gestapo i Paris, samtidig med at han leverer materialer til modstandsfolk, som han også køber fri at fangenskab. Kapitel to her er egentlig fortællingen om Josephs begyndende selvforræderi. Han sælger næsten i bogstaveligste forstand sin jødiske sjæl.

Spændingen har fået en tand mere. Det er en dødseriøs tegneserie, der udmærket kan bruges til historieundervisningen i folkeskoler og gymnasier.

Lån tegneserien på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter